2024. május 3. - Tímea, Irma

25 nap börtön pórázhiány miatt

Négy évig tartó pereskedés "eredményeként" 25 napra rács mögé került Izraelben egy férfi, akit eredetileg csak egy kisebb összegű pénzbírsággal sújtottak, amiért szabadjára engedte kutyáját az utcán Jeruzsálemben.
2009. december 14. hétfő 07:22 - HírExtra
Míg az illetőn csak egy 540 euró összegű pénzbüntetést próbáltak behajtani, fogvatartása most átszámítva 1100 eurójába kerül az adófizetőknek - mutatott rá az esetről beszámoló Háárec izraeli lap.

Az Izraelben ismert dokumentumfilmes póráz nélkül sétáltatta keverék ölebét az Emek Refaim nevű jeruzsálemi bevásárló- és étteremutcában, amikor egy közterület-felügyelő megbírságolta. Miután a gazdi nem volt hajlandó fizetni, a hatóság embere 180 eurónak megfelelő pénzbüntetéssel sújtotta hivatalos személlyel való szembeszegülés miatt.
Az ügy bíróság elé került, a többszöri fellebbezés nyomán a büntetés végül kamatostul 810 eurónak megfelelő összegre, illetve 25 nap elzárásra emelkedett.

Bár a bíróság végül beérte volna 540 eurónyi büntetéssel, a szabálysértő kutyatulajdonos hajthatatlan maradt. A huzavonát megelégelve a rendőrség a minap beidézte és választás elé állította: vagy azonnal kifizeti a büntetést, vagy kattan csuklóján a bilincs.
A kutyatulajdonos még ekkor sem volt hajlandó fizetni.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását