2024. május 15. - Zsófia, Szonja

MSZP: a BKV-nál lévő káosz segítette a lopást

A közlekedési cégnél tapasztalható "rendetlenség" és szervezetlenség segítette a lopást; azonnali rendteremtésre van szükség a BKV-nál - hangsúlyozta Steiner Pál, a fővárosi MSZP frakcióvezetője keddi sajtótájékoztatóján.
2009. december 8. kedd 19:10 - HírExtra
A frakcióvezető a Fővárosi Közgyűlés BKV-t ellenőrző bizottságának ülését követően elmondta, hogy a közlekedési vállalat belső szervezettsége rendkívül hiányos. Így fordulhatott elő, hogy Sziebert György, az előzetes letartóztatásba helyezett volt jogi igazgató értékhatár nélkül köthetett szerződéseket.

Ráadásul a jogi igazgatóság nem illeszkedett szervesen a cég struktúrájába, így nem volt tisztázott a vezető aláírási jogköre sem - tette hozzá.

Steiner Pál szerint a BKV-nál sem az ügyrendben, sem a kifizetésekben nincs rend. Ezért arra szólította fel Kocsis Istvánt, a cég vezérigazgatóját, hogy a bizottság következő, január 13-i ülésére tegye meg javaslatait azokra az intézkedésekre, amelyek javítják a vállalat szervezettségét.

A frakcióvezető szerint a bizottság keddi ülésére meghívott BKV-s felsővezetők (a megbízott jogi, a humánpolitikai és kommunikációs vezető)rendkívül felkészületlenül jelentek meg a képviselők előtt. Nem tudtak választ adni több kérdésre, ezért a bizottság írásban kért választ tőlük.

Steiner Pál példátlannak nevezte azt a választ, amikor egyikük azt mondta, hogy a "szerződések aláírói a teljesítésért nem felelősek".

Az MTI kérdésére a frakcióvezető azt mondta, Kocsis István felelőssége, hogy meghozza-e az azonnali intézkedéseket a cég szervezettségének megteremtésére.
A BKV jogi igazgatóját, Sziebert Györgyöt egy óbudai mélygarázsban érték tetten múlt pénteken, amint mintegy 10 millió forintot vett át egy, a közlekedési vállalattal szerződésben álló cég munkatársától. A Budai Központi Kerület Bíróság a Budapest Aiprt Zrt. jogi igazgatójával együtt hétfőn helyezték előzetes letartóztatásba Sziebert Györgyöt, a BKV ezt követően rendkívüli felmondással menesztette.

Az MSZP már korábban is hangsúlyozta, hogy átláthatóvá kell tenni a BKV működését. Horváth Csaba még főpolgármester-helyettesként október végén úgy nyilatkozott: a BKV szerződéseivel összefüggésben megrendült a bizalom a budapestiekben a fővárosi cégek iránt. A bizalom helyreállítása a teljes átláthatóság biztosításával érhető e - mondta.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását