2024. március 28. - Gedeon, Johanna

Mind a 18 mágnesszalag tartalmaz adatokat

Mind a 18, Nemzetbiztonsági Hivatalnál őrzött mágnesszalag tartalmaz adatokat, s azokat valószínűleg nem manipulálták - erről Kenedi János történész nyilatkozott a Népszava kedden megjelent számában a rendszerváltás előtti állambiztonsági információkat tartalmazó mágnesszalagokról.
2009. december 8. kedd 08:17 - HírExtra
Mint írták, korábban felmerült, hogy módosíthatták a szalagok tartalmát, ezzel eltüntetve fontos információkat. A bizottság azonban megállapította, hogy az adatokat manipulálni nem igazán lehetett. Ha ez igaz, akkor a mágnesszalagokon több dokumentum lehet, mint ami papíron létezik - tette hozzá a történész.

A napilap közlése szerint hogy mi van a szalagokon, azt nem lehet tudni, mert az ezt vizsgáló bizottságnak nem volt jogosultsága megismerni. Az információk lehívásához és átmentéséhez újabb vizsgálatra lesz szükség, de ha kinyomtatnák őket, és megtörténne minősítésük, akár levéltárba is kerülhetnének és ezzel megismerhetővé válhatnának.

A kormány korábban azt ígérte, hogy jogszabályt készít a Kenedi vezette történészbizottság javaslatai alapján, ám erre ebben a ciklusban már nincs esély - írta a lap.
A hattagú, informatikusokból álló mágnesszalag-bizottság december 15-én adja át jelentését a kormányfőnek.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását