2024. május 15. - Zsófia, Szonja

A Republicot szeretik a japán diákok

A debreceni egyetem történelem szakán tanult és kollégista volt a tokiói Dzsószai Egyetem egyetlen magyar tanára, így jobban megy neki magyarul a szleng, mint a hivatalos nyelv. A magyarul tanuló japán diákoknak eddig a Republic tetszett a legjobban.
2009. december 4. péntek 11:14 - HírExtra
Singo Akijama magyar újságíróknak elmondta: az egyetemen második nyelvként lehet választani a magyart, jelenleg több mint kétszázan tanulnak magyarul. A hallgatóknak különböző motivációjuk van a nyelvtanulásban, egyrészt kíváncsiak, másrészt vannak olyan diákok, akik Európába szeretnének menni, és magyar ritka nyelv, így több lehetőségük lehet - közölte a nyelvtanár. Singo szerint a több lehetőséget azért várják ettől, mert Japánban alig néhányan tanulnak magyarul, mivel csak egy-két felsőoktatási intézményben lehet ezt a nyelvet választani. A magyartanár azt mondta, hogy az órákon komoly- és rockzenét is hallgatnak a diákok. Eddig a Republic volt a legjobb - jegyezte meg. Hozzátette: sok magyar film is érkezik Japánba, azok is nagyon tetszenek a hallgatóna. Singo Akijama beszélt arról, hogy már tíz éve foglalkozik Japánnal, Debrecenben tanult újkori történelmet. "1989-ben érettségiztem, és nagy élmény volt a rendszerváltás, ezért mindenképpen Közép-Kelet-Európával akartam foglalkozni" - fűzte hozzá. A tokiói egyetemen 2008 óta lehet magyar nyelvet tanulni. A Budapesti Gazdasági Főiskolával kötött megállapodás keretében már több japán diák is megfordult Magyarországon. Sólyom László köztársasági elnök jelenlétében csütörtökön a Dzsószai Egyetem újabb, csereprogramot is tartalmazó együttműködési megállapodást kötött a gödöllői Szent István Egyetemmel. Ezen túl a japán egyetem öt magyar diáknak ajánlott fel ösztöndíjat.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sztárhírek témában
Ön követi a Való Világ hatodik szériáját?
Ezzel kelek és fekszem!
Bele szoktam pillantani, ha időm engedi
Rá-ránézek, de nem foglalkoztat különösebben
Nem nézem
Nem nézem és ellenzem is, népbutításnak tartom!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását