2024. május 3. - Tímea, Irma

Gyerekekből álló banda garázdálkodott

Az iskolarendőri hálózatnak is köszönhető, hogy sikerült leleplezni egy gyermekekből álló rablócsoportot, amely heteken át félelemben tartott egy férfit a Borsod megyei Hernádnémetiben - tájékoztatta a rendőrség az MTI-t szerdán.
2009. december 2. szerda 14:30 - HírExtra
Dobi Tamás, a megyei rendőr-főkapitányság helyettes szóvivője közölte: a Hernádnémetiben szolgálatot teljesítő iskolarendőr és kollégái jutottak el ahhoz az öt gyermekkorú és egy fiatalkorú fiúhoz, aki a gyanú szerint elkövette a csoportos rablást.
A hattagú társaság - amelynek tagjai közül a legfiatalabb 12 éves - már két hónapja félelemben tartott egy 52 éves helyi férfit. A fiúk kezdetben csak kéregettek tőle, majd egyre erőszakosabb módon bántalmazták, míg végül késsel fenyegették meg, hogy adja át a nála lévő, még megmaradt értékeket.

A miskolci rendőrkapitányság csoportos rablás megalapozott gyanúja miatt folytat eljárást az ügyben, bár a férfi nem tett feljelentést a rendőrségen. A sértett lakásának környékét a körzeti megbízott visszatérően ellenőrzi - részletezte Dobi Tamás.

Mint mondta, a gyermekkorúak büntetőjogi felelősségre nem vonhatók, de a rendőrség ilyen esetekben értesíti a jegyzőt és a gyámhatóságot, hogy szükség esetén intézkedjenek gyermekvédelmi gondoskodás alá helyezésükről.

Dobi Tamás arról is beszámolt, hogy Borsod-Abaúj-Zemplén megye több mint 180 iskolájában csaknem 170 iskolarendőr teljesít szolgálatot ez év szeptemberétől.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását