2024. május 14. - Bonifác

Rasszizmus miatt elmaradhat a Serie A rangadója

Akár 10 percre is megszakíthatják, végső esetben pedig el is halaszthatják a Juventus és az Internazionale szombati mérkőzését az olasz élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban, ha a szurkolók rasszista bekiabálásokkal sértegetik a futballistákat.
2009. december 1. kedd 10:23 - HírExtra
Ezt Giancarlo Abete, az olasz szövetség elnöke jelentette be hétfőn.

"Úgy tekintünk a találkozóra, mint egy sporteseményre, ezért ha bármi oda nem illő esemény történik, megvannak az eszközeink a beavatkozásra - fogalmazott Abete. - Két remek együttes csap össze szombaton, és mindenkinek az az érdeke, hogy a pályán történő eseményekre koncentráljunk. Ha a csapatkapitányok úgy érzik, hogy jobb lenne elhalasztani a mérkőzést, akkor megvan a joguk ahhoz, hogy ezt kérjék a játékvezetőtől.

Meglehetősen nehéz az olasz bajnokságban elhalasztani egy összecsapást, de ha elejét szeretnénk venni a futballisták sértegetésének, akkor nem szabad félnünk attól, hogy megtegyük a szükséges intézkedéseket."

Az elmúlt szezonban a Juventusnak egy bajnoki találkozót zárt kapuk mögött kellett lejátszania, mert a szurkolók rasszista rigmusokkal sértegették az Internazionale ghánai származású csatárát, Mario Balotellit.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását