2024. május 17. - Paszkál

Védi a turistákat az EU

A repülőjegyet, hotelszobát, autókölcsönzést is magában foglaló nyaralási ajánlatcsomagokat lekötő turisták számára biztosabb pénzügyi védelmet jelenthet azon tervek megvalósítása, amelyeket az Európai Bizottság jelentett be csütörtökön.
2009. november 26. csütörtök 23:45 - HírExtra
Meglena Kuneva fogyasztóvédelmi biztos elmondta: az "uniós kormány" a szervezett utazási formákról szóló 1990-es EU-jogszabályban biztosított alapszintű (elsősorban a tájékoztatásra, az elvárt színvonal alatti szolgáltatások miatti kárfelelősségre és a fizetésképtelenség esetére vonatkozó) védelem kiterjesztését kezdeményezi az említett programcsomagokra, amelyeket immár az uniós fogyasztók 23 százaléka vesz igénybe (nagy részük ráadásul tévesen úgy gondolva, hogy a védelem ezekre máris kiterjed).

"Aki látta a tévében a felvételeket a Sky Europe, az XL, a Futura és a Zoom-féle társaságok csődje nyomán a repülőtereken rekedt turisták ezreiről, az tudja, hogy nagyon is időszerű kemény kérdéseket felvetni arról, hogy a fizetésképtelenséggel szembeni alapvető védelmet ki kell-e terjeszteni minden utasra" - fogalmazott Kuneva Brüsszelben kiadott közleményében.

A témában mindazonáltal a bizottság csak jövő ősszel tervez hivatalos javaslatot beterjeszteni, miután konzultált az érintettekkel a lehetséges módosításokról. A javaslat benyújtását követően indul majd meg az említett jogszabály módosításának tényleges folyamata.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását