2024. április 23. - Béla

A távhő lesz a legolcsóbb

Két lakossági fogyasztói csoport puhatolózik a szabadpiacról régi szolgáltatójához visszatérni: a távhőszolgáltatásról leválók és a szabadpiacon földgázt vásárlók - írja a Világgazdaság a pénteki számában.
2009. november 20. péntek 10:44 - HírExtra
A Főtáv hálózatáról leválók egy része ismét távhőt használna, az E.ON Energiakereskedőtől korábban távozók közül pedig néhányan ismét ettől a cégtől vennék a gázt. A távhő lesz a jövő év elejétől a legolcsóbb fűtési forma - mondta a Világgazdaságnak Kovács Lajos, a Főtáv Zrt. vezérigazgatója. A tömeges visszakapcsolódást nehezíti az, hogy a távfűtésről levált társasházak többsége saját kazánt, gázmotort vásárolt és a sokszor több százmillió forintos projektből nehéz kihátrálniuk.

Az EMFESZ gázkereskedő cégnél fordított a helyzet: bár a céget érintő perek még folynak, lakossági ügyfeleik helyzete stabil. Akkor is érvényes marad ugyanis a diszkontáras szerződésük, ha az EMFESZ tulajdonost váltana, vagy tevékenységét másra ruházná át. Gallyas Igor, az EMFESZ kommunikációs tanácsadója a lapot arról tájékoztatta, hogy sokan érdeklődnek a cég helyzetéről, de nem nőtt az ügyfelek mozgása. Akik eddig felmondták a szerződésüket, olcsóbb, de már nem gázvezetékes energiaellátást találtak.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását