2024. május 18. - Erik, Alexandra

2011-ben érhet véget a válság

A harmadik negyedévben megindult a kilábalás az utóbbi évtizedek legmélyebb válságából, de a 2008-as szintet csak 2011-ben éri majd el a nemzetközi Gazdasági Együttműködési és Fejlesztési Szervezet (OECD) tagjainak gazdasága a szervezet csütörtökön megjelent elemzése szerint.
2009. november 19. csütörtök 15:09 - HírExtra
Az OECD-tagországok összesített gazdasági teljesítménye az idei 3,5 százalékos csökkenés után jövőre már 1,9 százalékkal bővülhet. A korábban vártnál hamarabb bekövetkezett fordulatot "a példátlan kormányzati és központi banki intézkedések alapozták meg" - áll a jelentésben.

A növekedés egyelőre törékeny, a központi bankok ezért csak 2010 derekán kezdhetik meg az élénkítő intézkedések visszavonását, a kormányok pedig csak 2011-ben láthatnak hozzá az ösztönző programok nyomán felhalmozódott hiány leépítéséhez - írják a jelentésben.

Kiemelik, hogy a 30 tagállam közül öt esetében - Magyarországon, Görögországban, Izlandon, Írországban és Spanyolországban - jövőre még nem indul be a növekedés.

A munkanélküliség 2010-ben tovább nő, és még évekig eltart, mire a válság előtti szintre mérséklődik, a tagországok államadóssága a hazai össztermék (GDP) arányában számolva pedig 2011-ben meghaladja a 100 százalékot az OECD szakértői szerint.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását