2024. május 20. - Bernát, Felícia

Lyukat ütöttek a mintabörtön falán

Már másodszor próbált megszökni börtönéből egy kínai fegyenc és most Hunanban sikerrel is járt úgy, hogy lyukat ütött a falba; vasárnap óta nem találják - adta hírül a China Daily című angol nyelvű hetilap szerdán.
2009. november 18. szerda 21:17 - HírExtra
A 38 esztendős Liu Hung (Liu Hong) ezúttal a Hunan tartományi Csangtö (Changde) város Tösan (Deshan) börtönének falán át távozott, és most több mint 200 biztonsági ember és fegyveres rendőr keresi a környező hegyekben. Fedett helyen kellett meghúznia magát - véli a rendőrség, mivel a térségben eső és havazás volt, most nulla fok alatt van a hőmérséklet.
A rendőrség keresőkutyákkal eredt a nyomába, a szagmintát a hátrahagyott kekszeszacskóról, flakonokról, és cigarettavégről vetették.

Liut eredetileg betörésért ítélték el, de korábbi sikertelen szökési kísérletért meghosszabbították büntetését és így Csangtöben 20 év várt rá.

A férfi, miután lyukat ütött a falba, a magasból állítólag létrán távozott. Szökését vasárnap reggel nyolc óra tájban fedezték fel. Az eddigi információk szerint sikerült kabátot, egy mobil telefont és némi készpénzt lopnia a környéken, mielőtt egy elkötött motoron ismeretlen helyre távozott.

Kínában a múlt hónapban országosan elrendelték a börtönök, fegyintézetek biztonságának ellenőrzését, azután, hogy Belső-Mongóliában négy rab megszökött. A később elfogott bűnözők menekülés közben megöltek egy börtönőrt és négy biztonsági ajtón jutottak át, amelyekből az egyik biometrikus íriszazonosító rendszerrel volt felszerelve. Mind a belső-mongóliai, mind a hunani fegyintézetet mintabörtönként tartották nyilván.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását