2024. június 1. - Tünde

Az önkormányzat dönthet Hunvald fizetéséről

A munkáltató, az előzetes letartóztatásban lévő Hunvald György erzsébetvárosi polgármester esetében az önkormányzat dönthet a polgármester fizetéséről - mondta kérdésre válaszolva Draskovics Tibor igazságügyi és rendészeti miniszter egy pénteki sajtótájékoztatón.
2009. november 13. péntek 17:28 - HírExtra
A miniszter emlékeztetett: a tárca több hete világossá tette, hogy a hatályos jogszabályokból egyértelműen levezethető, hogy "aki nem dolgozik, az nem jogosult munkabérre". Bár, mint fogalmazott, ez a levezetés nem egyszerű, mert különböző jogszabályok különböző helyeit kell egybevetni.

"Aki előzetes letartóztatásban van, az nem dolgozik, legyen az köztisztviselő, munkavállaló vagy éppen polgármester" - rögzítette, hozzátéve: azért, hogy ezt az értelmezést megkönnyítsék, elkészítették azt a törvénymódosító csomagot, amely "explicit módon kimondja ezt az elvet". Ezt a közeljövőben fogja tárgyalni a parlament.

A miniszter szerint nincs vita a tárca és az erzsébetvárosi önkormányzat között. Szavai szerint Erzsébetvárosban "azon folyik kis értetlenkedés, hogy kinek van intézkedési kötelezettsége".

"Úgy gondolom, hogy a munkáltatónak van (intézkedési kötelezettsége), ez pedig a polgármester esetében nyilván az önkormányzat" - jelentette ki.

A tárca vezetője bízik abban, hogy rendeződni fog az ügy, mivel korábban senki sem amellett érvelt, hogy jár munkabér annak, aki nem dolgozik.

Arra a kérdésre, hogy helyesnek tartja-e, hogy 500 ezer forintos fizetést adnak az előzetes letartóztatásban lévő Hunvald Györgynek, azt mondta, "abszolút nem tartom helyesnek", de "senkinek az esetében nem tartanám, nem tartom helyesnek".

Hunvald Györgyöt a Központi Nyomozó Főügyészség egyebek mellett hivatali vesztegetéssel, hivatali visszaéléssel, hűtlen kezeléssel és csalással gyanúsítja, amelyeket bűnszervezetben követett el.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását