2024. május 5. - Györgyi

Mégis lesz kórházintegráció

Jóváhagyta a megyei közgyűlés pénteken rendkívüli ülésen a Baranya megyei kórház és a Pécsi Tudományegyetem (PTE) klinikai központjának január elsejével tervezett összevonását, miután a feleknek az utolsó pillanatban mégis sikerült megállapodniuk a részletekről - tájékoztatta Hargitai János (Fidesz-KDNP), a megyei közgyűlés elnöke az MTI-t.
2009. november 7. szombat 07:27 - HírExtra
E hét közepén még úgy tűnt, a kórházat fenntartó megyei önkormányzat és az egyetem között zsákutcába jutottak a megbeszélések az integrációról. A két fél korábbi megállapodása ugyanis úgy szólt, hogy a PTE munkaügyi jogutódlással veszi át a kórház mintegy 600 dolgozóját, az egyetem azonban meggondolta magát, és ezt inkább áthelyezéssel kívánta volna megoldani. Hargitai János szerint ez esetben nem garantálta volna semmi, hogy az alkalmazottak ugyanolyan feltételekkel dolgozzanak tovább, mint eddig. Az egyetem végül az utolsó pillanatban elállt ettől a szándékától, így a megyei közgyűlés pénteken rendkívüli ülésen elfogadta az integrációt. Hargitai János elmondta: a mintegy 4,5 milliárd forintot érő megyei kórház 2010. január 1-jével szűnik meg, a betegek semmit nem fognak érezni ebből, hiszen az új, integrált intézményben ugyanazok az orvosok és nővérek látják majd el őket. A közgyűlési elnök hozzátette: az intézmény több mint kétmilliárdos adósságállományát így is a megyei önkormányzatnak kell viselnie, amelynek fedezetét még keresik.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását