2024. április 28. - Valéria

Hazánk is szívesen segítene Ukrajnának

Magyarország szívesen segítene Ukrajnának az új influenzavírus elleni küzdelemben, Falus Ferenc országos tisztifőorvos tudomása szerint azonban a szomszédos ország vakcinát eddig nem kért.
2009. november 1. vasárnap 17:40 - HírExtra
Úgy tudja, Ukrajna az Európai Uniótól kért 14 millió ampulla védőoltást, antibiotikumokat és orvosi műszereket. A segítségnyújtást uniós egyeztetés előzi meg - tette hozzá az MTI kérdésére vasárnap.

Az országos tisztifőorvos jelezte: Magyarország csak azt követően tudná oltóanyaggal segíteni Ukrajnát, ha a gyártócég már mind a 6 millió, a magyar lakosságnak szánt ampullát legyártotta volna. Pontosan nem tudta megmondani, hogy ez a folyamat hol tart, annyit közölt: már több millió adag oltóanyagot legyártottak, de 6 millió még nem készült el. A gyártócég heti 500 ezer vakcinát állít elő, így hetek alatt készülhet el a teljes mennyiség.

Falus Ferenc arról is beszámolt: Magyarország már felajánlotta, hogy megszervezi a magyar határszakaszon dolgozó ukrán határőrök és vámosok védőoltását.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását