2024. május 26. - Fülöp, Evelin

Maszáj harcosokkal futja le a maratont a filmsztár

Három maszáj harcos barátjával futja le vasárnap a New York-maratont Edward Norton hollywoodi filmsztár. A 40 éves színész egy maszáj környezetvédelmi alapítványra szeretné felhívni a figyelmet, amely Kelet-Afrika egészséges ökoszisztémájának megőrzésén dolgozik.
2009. október 31. szombat 11:34 - HírExtra
Norton egy kenyai Kilimandzsáró-túra során ismerkedett meg az alapítvány tevékenységével, amely főként arra irányul, hogy segítse a maszájok fennmaradását őseik földjén és támogassa a környezetbarát turizmust. A jótékonysági szervezet a maszájokkal való együttműködésre törekszik.

A színész három olyan maszáj harcost hívott el a maratonra, akikkel afrikai útján ismerkedett össze. A csapat a Central Parkban tréningezett, ahol némi feltűnést keltett, hogy a harcosok hagyományos színes ruháikban, szandáljukban, nyakláncokkal és karkötőkkel ékítve futottak.

Vasárnap sem öltenek sortot és trikót, mivel számukra ez a legkényelmesebb viselet. Azon még gondolkodnak, hogy a szandálokat futócipőre cseréljék-e az aszfaltozott út miatt - mesélte Norton a New York Daily Newsnak.

A maszájok a színész manhattani lakásának vendégei, kettejük még sohasem hagyta el korábban Kenyát.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sztárhírek témában
Ön követi a Való Világ hatodik szériáját?
Ezzel kelek és fekszem!
Bele szoktam pillantani, ha időm engedi
Rá-ránézek, de nem foglalkoztat különösebben
Nem nézem
Nem nézem és ellenzem is, népbutításnak tartom!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását