2024. április 28. - Valéria

H1N1: nem kellenek rendkívüli intézkedések

A magyar járványügyi szakemberek folyamatosan követik és értékelik a járványügyi helyzet alakulását Ukrajnában és a Magyarországhoz közeli területeken, rendkívüli intézkedésekre egyelőre nincs szükség.
2009. október 31. szombat 08:18 - HírExtra
A magyarországi lakosok számára az influenza elleni védőoltások rendelkezésre állnak. A határrendőrség személyi állományának a védőoltása korábban már megtörtént - tudatta az ÁNTSZ kommunikációs főosztálya.

Mint olvasható, a nemzetközi járványügyi források szerint Nyugat-Ukrajna három régiójában súlyos légúti megbetegedések halmozódását jelentették. A járvány során október 19-től 29-ig 37.923 személy, köztük 3.418 gyermek betegedett meg. 951-en kerültek kórházba, ebből 497 gyermek és 137 fiatal felnőtt. Összesen eddig 61 beteg került intenzív osztályra, közülük 31 gyermek.

Október 19. és 29. között 29 felnőtt és 1 gyermek hunyt el.Az ukrán Egészségügyi Minisztérium hivatalos közleményben erősítette meg, hogy az országban laboratóriumi vizsgálatokkal kimutatták az A(H1N1)v influenzavírus jelenlétét. A járványban megbetegedett személyektől vett klinikai mintákból 11 esetben igazolták az Influenza A(H1N1)v vírus kóroki szerepét. A járványügyi helyzet értékelése nemzetközi szakértők bevonásával folyik - írták.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását