2024. május 16. - Mózes, Botond

Bajani: a munkanélküliség csökkenésével érhet véget a válság

Egyetértettek az Európai Unió tagországainak állam- és kormányfői pénteki brüsszeli találkozójukon abban, hogy a nemzetközi gazdasági válságnak addig nincs vége, amíg a munkanélküliség növekszik - mondta Bajnai Gordon miniszterelnök az ülés után.
2009. október 30. péntek 18:51 - HírExtra
Hozzátette, bár európai és nemzetközi szinten is a javulás jelei mutatkoznak, óvakodni kell a túlzott optimizmustól, mert mindaddig nem tekinthető stabilnak a fellendülés, amíg a munkanélküliség alakulása nem fordul meg. A Brüsszelben megfogalmazott uniós megállapítások egybeesnek a magyar kormány álláspontjával - szögezte le a kormányfő.

Mint mondta, megállapodtak abban is, hogy a munkanélküliség növekedésének megállításáig folytatni kell az összehangolt, tudatos gazdaságélénkítési politikát.

Nem szabad viszont megkezdeni a válság utáni kivezetési programokat, mert "azzal csak súlyosbítanánk a bajt" - fűzte hozzá Bajnai Gordon.

Sikerült elérni, hogy Magyarországra más országokkal együtt ne háruljon aránytalanul nagy teher a jövőben a klímavédelem területén - mondta Bajnai Gordon. Kifejtette: az uniós kormányfők ugyanis egyértelművé tették, hogy az unión belüli tehermegosztásban az országok fizetőképességével arányos megoldást kell találni. Elmondta, hogy munkacsoport jön létre az EU-ban, amely ajánlásokat dolgoz ki a tehermegosztásra, és ezeket a kormányfői tanács egyhangú szavazással hagyja majd jóvá.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását