2024. május 17. - Paszkál

477 pedagógus jogviszonya szűnt meg

A közoktatásban dolgozó mintegy 168 ezer pedagógusból 477-nek szűnt meg a jogviszonya a 2009/2010-es tanévben az Oktatási Hivatal Közoktatási Információs Iroda végleges adatai szerint, amelyet az oktatási tárca juttatott el szerdán az MTI-hez.
2009. október 21. szerda 18:07 - HírExtra
A tárca közleményében kitért arra, hogy az intézmények adatszolgáltatási kötelezettségének határideje október 15-e, eddig az időpontig az adott tanév október 1-jei állapot szerinti pedagógus létszámot is közlik. Ekkor fedi le a nyilvántartás szerinti állapot leginkább a nevelési-oktatási intézményekben ténylegesen foglalkoztatott pedagógusoknak a számát - közölte a minisztérium.

Az adatok szerint a május 20-i állapothoz képest 14.406 pedagógusnak szűnt meg a jogviszonya, 13.929-en létesítettek új jogviszonyt, tehát összesen 477-tel csökkent a közoktatásban foglalkoztatott pedagógusok létszáma.

A szaktárca tájékoztatása szerint a közoktatás információs rendszerében azonosító számmal szerepelnek azok, akiket pedagógus munkakörben foglalkoztatnak. Azonosító száma annak van, akit határozott vagy határozatlan időben, teljes vagy részmunkaidőben foglalkoztatnak.

Az adatok augusztus óta folyamatosan változnak az óvodák, iskolák adatszolgáltatásai és jelentései alapján.

"Az Oktatási és Kulturális Minisztérium az elmúlt időszakban a közoktatás információs rendszer alapján aktualizált adatokról tájékoztatta közvéleményt, azonban mint ahogy a tárca az adatszolgáltatásoknál jelezte, az október előtti adatok csupán egy átmeneti állapotot mutattak" - áll a minisztérium közleményében.

Szeptemberben tömegesen érkeztek a közoktatási információs rendszerbe a változásokról jelentések az intézmények megszűnése, létrejövetele, átszervezése és az intézmények alkalmazottainak munkaerő-piaci mozgása következtében.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását