2024. május 3. - Tímea, Irma

6 milliárd forintos építkezés

Közel 6 milliárd forint összköltséggel kutatás-fejlesztési és innovációs szolgáltató központot hoz létre Debrecenben a Pharmapolis Gyógyszeripari Tudományos Park Kft.
2009. október 19. hétfő 20:06 - HírExtra
A projekt a Gazdaságfejlesztési Operatív Program Innovációs és technológiai parkok támogatására kiírt pályázaton 50 százalékos támogatást nyert - jelentette be Varga István nemzeti fejlesztési és gazdasági miniszter sajtótájékoztatón hétfőn Budapesten. Bogsch Erik, a Richter Gedeon Nyrt. vezérigazgatója elmondta: Pharmapolis Kft.-t a Debreceni Vagyonkezelő Zrt., a Hajdú-Bihar Megyei Kereskedelmi és Iparkamara, valamint a Richter hozta létre.

A kft. zöldmezős beruházással alakítja ki közel 8 ezer négyzetméteren a gyógyszeripari kutatás-fejlesztési és innovációs célokat szolgáló úgynevezett Science parkot. A vezérigazgató emlékeztetett, hogy a Richter 15 milliárd forint beruházással biotechnológiai üzem építésébe kezdett tavaly Debrecenben. Ennek szellemi hátterét erősíti majd a most bejelentett Science park. A Richter biotechnológiai beruházása egyedi kormánydöntéssel közel 1,4 milliárd forint állami támogatást nyert el tavaly.

Miklóssy Ferenc, a megyei iparkamara elnöke hangsúlyozta, hogy a kialakítandó kutatóbázis lehetőséget ad a gyógyszeripari kis- és középvállalkozásoknak arra, hogy nagy forrásigényű beruházás nélkül, a szolgáltató központ eszközeit bérelve hasznosíthassák szellemi kapacitásukat.

Kósa Lajos, Debrecen polgármestere kiemelte, hogy a fejlesztés összecseng a város gazdaság-fejlesztési stratégiájával, miszerint támogatni kívánják a magas hozzáadott értéket képviselő ipari és szolgáltató cégeket.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását