2024. május 9. - Gergely

A válságban is jótékonykodnak

Az amerikaiak a válságban is adakoznak a rászorulóknak; a USA Today/Gallup friss felmérése szerint az egyházak jótékonysági tevékenységének támogatása még nőtt is az utóbbi egy évben.
2009. október 14. szerda 21:32 - HírExtra
A recesszió elmélyülése és a növekvő munkanélküliség nem vetette vissza az amerikaiak adakozási kedvét; az utóbbi 12 hónapban 10 emberből csaknem 4 segített egyházi és nem egyházi jótékonysági szervezeteket. Szeptemberben a lakosság 30 százaléka segítette az egyházaknak jótékony célú tevékenységét.

A szeptember végi, 1053 felnőtt körében végzett felmérés azt mutatta, hogy az adakozók 52 százaléka egyházi, 66 százaléka nem egyházi csoportokat támogatott.

A statisztikák szerint az amerikaiak nagyobb összegeket adakoznak egyházi jótékonysági szervezeteknek. Az egyházak tevékenységét segítők évente átlagosan 1858 dollárt, míg a nem egyházi szervezeteket támogatók ennek a felét, 941 dollárt adakoznak.

A USA Today napilap tudósítása szerint a vallásos amerikaiak tisztában vannak azzal, hogy amikor rossz idők járnak, az emberek hitük, egyházuk felé fordulnak, s attól várnak segítséget. Sokan - főleg az állás nélküli fiatalok, valamint az öregek körében - pénzadomány helyett szabadidejükkel, programok, események szervezésével veszik ki részüket az adakozásból.
Az újság egy szakértő véleményét idézve arra is rámutatott: a munka nélkül maradó fiatalok nem utolsósorban azért vállalnak még több önkéntes jótékonykodást, hogy ezzel is erősítsék szakmai életrajzukat.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását