2024. május 16. - Mózes, Botond

Jön a történelmi vetélkedő döntője

Összesen tizenkét középiskolás csapat jutott be a Nemzeti Tankönyvkiadó (NT) és a fővárosi Németh László Gimnázium által rendezett Országos Történelmi Műveltségi Vetélkedő döntőjébe, amelyre november 28-án kerül sor Budapesten.
2009. október 12. hétfő 18:51 - HírExtra
A Szegeden, Miskolcon, Pécsett és Budapesten lezajlott elődöntőkben a versenyzők számos elgondolkodtató és érdekes feladatot kaptak - villámkérdésekre válaszoltak, tesztfeladatokat oldottak meg és történelmi társasjátékot is készítettek.

A novemberi döntőig sem maradnak teendő nélkül a csapatok: két előzetes feladatot kell teljesíteniük. Az egyik feladat, hogy a versenyzők a döntőbe jutásukról minél nagyobb hírverést generáljanak, minél több helyi és országos lapban, rádióban és televízióban jelenjenek meg október 12. és november 25. között.

A másik előzetes feladat szerint televíziós tudósítást kell készíteniük a XI. és a XVI. század fontosabb eseményeiről. A maximum háromperces híradásban egyszerre kell tudósítani és szórakoztatni, szakértőt megszólaltatni és a végén a híradást a tudósítónak egy összegző mondattal lezárni. A döntő előtt az érdeklődők figyelemmel kísérhetik a feladatok alakulását a Nemzeti Tankönyvkiadó honlapján (www.ntk.hu).

Az Országos Történelmi Műveltségi Vetélkedőt a (NT) és a Németh László Gimnázium hagyományteremtési szándékkal, annak apropóján hívta életre, hogy mindkét intézmény 2009-ben ünnepli alapításának 60. évfordulóját. A verseny életre hívásával a szervezők nem titkolt célja, hogy a diákok ne csak a lexikai tudásukról adjanak számot, hanem az órákon tanultakat a kreativitásukkal kombinálva oldják meg a versenyfeladatokat.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását