2024. június 17. - Laura, Alida

A privatizáció, mint gyógyír?

Az utóbbi két évtized legnagyobb privatizációs tervét jelentette be hétfőn a brit kormányfő a 12 százaléknál is magasabbra jósolt államháztartási hiány lefaragása érdekében, de hozzátette, hogy adóemelésre is szükség lesz.
2009. október 12. hétfő 14:31 - HírExtra
Gordon Brown közölte: a kormány összesen 16 milliárd font (4.800 milliárd forint) értékű állami vagyonportfoliót jelölt ki eladásra; az első privatizációs fordulóban ebből 3 milliárd fontnyi kerülne piacra. A magánosításra szánt állami vagyon legnagyobb egyedi tétele az a nagysebességű vasúti pályaszakasz, amely Londont köti össze a Csatorna-alagúttal. A 110 kilométer hosszúságú pályát, amelyet két éve adtak át, a brit főváros és a kontinens között 300 kilométeres sebességgel közlekedő Eurostar szuperexpresszek használják.

A brit kormány négy év alatt felére akarja csökkenteni az államháztartás hiányát, és Brown hétfőn azt mondta: bízik benne, hogy a kormány adóemelési és kiadáscsökkentő tervei is hozzájárulnak majd ehhez.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását