2024. június 3. - Klotild

Újabb piacot zártak be

Csütörtök reggel már nem nyitott ki a VIII. kerületi, Verseny utcai használtcikk-piac, mert a helyi jegyző a működési engedély hiánya és az ott tapasztalható szabálytalanságok miatt bezáratta az árusítóhelyet - tudta meg az MTI az önkormányzattól.
2009. október 8. csütörtök 12:14 - HírExtra
Az önkormányzat azt közölte, hogy csütörtökön már csak azok az árusok mehettek be a piacra, akiknek ingósága maradt ott, egyébként a piac zárva van.

Mint hozzátették, kedden a piac üzemeltetője azt mondta az árusoknak az önkormányzat képviselőinek jelenlétében, hogy csak ideiglenesen zárják be a helyet. Az önkormányzat szerint újra kinyithat az árusítóhely, amint beszerzik a szükséges engedélyeket.

Korábban a józsefvárosi jegyző, Xantus Judit azt közölte, hogy nemrégiben a piac új üzemeltetője adta be a működési engedély iránti kérelmet, amely jelenleg elbírálás alatt van. Az engedélyt csak akkor adhatják ki, ha a piac minden feltételnek megfelel - hangsúlyozta a jegyző, aki az elbírálás lezárását nem tudta időhöz kötni.

A piaccal már eddig is sok probléma volt - mutatott rá Xantus Judit, hozzátéve: például állandóan felvetődnek közlekedésrendészeti szabálytalanságok, de gondot okoz a bűnözés, és építésigazgatási eljárás is indult, mert az akkori tulajdonos beépítette a parkolót és azt kiadta üzlethelyiségként.

A jegyző emlékeztetett arra: a piacot 2008-ban már egyszer bezárták, de a vonatkozó új szabályozás miatt újra engedélyezni kellett a tevékenységet.

Xantus Judit szerint egyértelműen a piac üzemeltetőjét terheli a felelősség a kialakult helyzet miatt. Mint hozzátette, nem az a cél, hogy a kisemberekkel "kiszúrjanak", de a törvényt be kell tartani; működési engedély hiányában egyetlen üzlethelyiség sem üzemelhet.

A piacon árusítók petícióban tiltakoztak a bezárás ellen, mint hangsúlyozták, annak következtében mintegy ötezer ember kerülhet az utcára.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását