2024. május 7. - Gizella

Egészség Hídja - séta a mellrák ellen

A mellrákszűrés fontosságára kívánja felhívni a figyelmet az Egészség Hídja Összefogás Egyesület azzal a sétával, amelyet vasárnapra hirdetett meg a rózsaszínnel kivilágított Lánchídon Budapesten.
2009. október 1. csütörtök 14:18 - HírExtra
A séta előtt különböző programokkal, koncertekkel, színpadi előadásokkal, egészségügyi tanácsadással és ingyenes szűrővizsgálatokkal várják a látogatókat. A Lánchíd pesti hídfőjénél a Vaga Banda jelmezes felvonulását a Sheket klezmer koncertje, majd a Besh o droM fellépése követi.

A közönség 17 órától Detre Diána szörfössel hallhat beszélgetést, de Erica C dance-show, Vámos Veronika flamenco előadása és Ataru Taiko dobműsora is színesíti a programokat. A Jazz órájában Szalóki Ági és a Légierő zenekar koncertje szórakoztatja a közönséget, majd Barbee, Komonyi Zsuzsi, Sárközi Anita, Pál Tamás, Groovehouse, Keresztes Ildikó, Péter Szabó Szilvia és a Presidance táncegyüttes lép színpadra - közölte a rendezvény kommunikációjával megbízott ügynökség csütörtökön az MTI-vel.

A Magyar Tudományos Akadémia (MTA) előtti területen szűrővizsgálatokkal, véradással, orvosi és prevenciós tanácsadással várják az érdeklődőket. Az MTA ad helyet annak a tudományos szimpóziumnak, amelyen a hazai rákkutatás és gyógyítás orvos szakértői tekintik át közösen a többi között azt, hogy mi jellemzi napjainkban az emlőrákszűrés hazai és nemzetközi gyakorlatát, eredményeit.

A nap végén, este fél kilenckor a rózsaszínre világított Lánchídon a Légierő zenekar vezetésével vonul át a sokaság, hogy felhívja a figyelmet: az időben felismert mellrák gyógyítható.

Október világszerte a mellrák elleni küzdelem hónapja. Magyarországon az Egészség Hídja Összefogás Egyesület szervezésében a Lánchíd és az MTA környéke nyolcadik alkalommal népesül be október első vasárnapján azért, hogy felhívja a figyelmet a mellrák elleni küzdelemre.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását