2024. május 5. - Györgyi

Tudomásul vették az önkormányzati demonstrációt

Tudomásul vette a rendőrség a fideszes önkormányzati vezetők által október 10-ére, a budapesti Kossuth térre szervezett önkormányzati tüntetést.
2009. szeptember 30. szerda 12:18 - HírExtra
A Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) szerdán tudatta: a rendőrségnél szeptember 28-án két országgyűlési képviselő jelentette be, hogy október 10-én a Kossuth téren demonstrációt kívánnak tartani. A rendőrség és a bejelentők képviselői egyeztető tárgyalást folytattak, amelynek eredményeként a BRFK a rendezvény megtartását tudomásul vette - olvasható a rendőrség közleményében.

Kósa Lajos, Debrecen polgármestere hétfőn sajtótájékoztatón jelentette be, hogy tüntetésre hívják fideszes önkormányzati vezetők a polgármestereket, az önkormányzati képviselőket, a bizottsági tagokat és az alkalmazottakat október 10-re a Kossuth Lajos térre, hogy "közösen demonstráljanak az utóbbi húsz év legveszélyesebb költségvetése ellen, amely az önkormányzatokat véglegesen padlóra küldheti".

A politikus szerint ugyanis a 2010-es költségvetés azzal fenyeget, hogy kulcsterületeken - így például a közösségi közlekedésben, az egészségügyben, a szociális ellátás és a gyermekétkeztetés terén, valamint az oktatási rendszerben - a jövő év közepétől megállhat az élet Magyarországon.

A demonstrációt bejelentő sajtótájékoztatón részt vett Bús Balázs, Óbuda polgármestere, Bernáth László, a Hajdú-Bihar megyei Tetétlen polgármestere, valamint Szűcs Lajos, Pest megye önkormányzatának elnöke.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását