2024. április 26. - Ervin

Kevesebb hitelfelvétel

Augusztusban a háztartások új euró lakáscélú hiteleinek szerződéses értéke és a forint alapúak szezonálisan igazított új szerződéses értéke csökkent, míg a svájci frank alapúaknál az előző havi, nagyon alacsony szinten maradt - közölte a jegybank.
2009. szeptember 30. szerda 18:45 - HírExtra
A forint alapú szabad felhasználású jelzáloghitelek új szerződéseinek szezonálisan igazított értéke visszatért a két hónappal korábbi alacsony szintre, az euró alapúaké csökkent, míg a svájci frank alapúak új szerződéses értéke lényegében az előző havi szinten maradt. A forint személyi hitelek szezonálisan igazított új szerződéses értéke nem változott az előző hónaphoz képest. Az euró alapúak új szerződéses értéke nagyon alacsony szintről ugyan, de nőtt, míg svájci frankban szinte megszűntek az új szerződések.

A forint alapú hitelek részaránya az újonnan folyósított lakáshiteleken belül 39 százalék, a szabad felhasználású hiteleken belül 6 százalék, a személyi hiteleken belül pedig 85 százalék volt, mindhárom hitelfajta esetében csökkent az előző hónaphoz képest.

A jegybanki közlemény szerint a nem pénzügyi vállalatok új hiteleinek szezonálisan igazított szerződésértéke összességében nőtt, elsősorban az 1 millió euró feletti hitelek növekedése miatt. Az új forinthitelek átlagos kamatlába csökkent, míg az euróhiteleké a júliusi szinten maradt.

Az új betétszerződések szezonálisan igazított értéke a háztartási szegmensben összességében kissé csökkent, a vállalatoknál stagnált. A háztartások és a vállalatok forintbetéteinek átlagos kamatlába csökkent, ahogyan az euróbetéteké is.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását