2024. június 9. - Félix

Flavio Briatore és Hitler

Flavio vezetői tehetsége mellett elsősorban a botrányairól híresült el, amit viselkedésének és nőügyeinek köszönhet. De mi köze Briatorénak Hitlerhez?
2009. szeptember 30. szerda 10:39 - Zelenij Linda
Két évtizeden át volt a Forma–1 legmarkánsabb és legmegosztóbb személyisége, akit sokan istenítettek, és még sokkal többen gyűlöltek. Két hete viszont Nelson Piquet ügye miatt örökre száműzték a száguldó cirkusznak mégcsak a közeléből is. Mindezek ellenére valószínű, hogy a bulvárlapoknak még sokáig fogja szolgáltatni a híreket. Most összefoglaljuk Flavio Briatore F1-es sikereit és botrányait egyaránt.

Flavio Briatorének karrierje elején nem sok köze volt az autósporthoz, de amikor kapcsolatba került a Forma–1-el, hamar magára talált a padock pörgős világában. Pedig a sikerek mellett a komoly csalódások sem kerülték el.

Amikor Michael Schumacher két közös világbajnoki cím után cserbenhagyta a Ferrari miatt, még kiborult az olasz, ám a Benetton felmondólevelétől már meg sem rezdült. Sőt, leleményes módon rögtön megtalálta a módját, hogyan maradjon a száguldó cirkuszban: három évig Renault-motorokkal látta el a csapatokat.

Majd a francia autógyártó belépett az Forma1-be, Briatore pedig ügyvezető igazgatóként és csapatfőnökként tért vissza. Valamint új sztárját is gyorsan megtalálta a spanyol Fernando Alonso személyében, akivel 2005-ben és 2006-ban ért fel a csúcsra.
Ráadásul időközben a Forma1 egyik legbefolyásosabb vezetőjévé vált, habár rossz nyelvek szerint a pozíciója megerősítésében nagy segítséget nyújtottak neki a még lányfuttató korszakából ismert könnyűvérű cicababái is.

Egy biztos, a sikeres visszatérte után már szinte bármit megengedhetett magának, még azt is elnézték neki, hogy a Mercedes-főnök Norbert Haugot egyszer náci karlendítéssel köszöntötte, mintha Norbert Haug Hitler volna. Mi több, ahhoz is elég erősnek érezte magát, hogy mint a csapatok érdekvédelmi képviseletének egyik fő hangadója, a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) elnökét, Max Mosleyt megbuktassa. Mosley inkább belement, hogy idén októberben leköszönjön, mintsem megkockáztassa, hogy Briatore és társai kilépjenek az Forma1-ből, és új versenysorozatot hívjanak életre.

Sokak szerint egyébként száműzetése nem más, mint Mosley bosszúja. Ám aki kicsit is ismeri az olaszt, tudja: gyűlöl veszíteni és a kudarcokból inkább megerősödve kerül ki. Mostani bukása után ki is jelentette: visszajövök, és minden ellenségemmel elbánok.
Forrás: Bors/HirExtra
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sztárhírek témában
Ön követi a Való Világ hatodik szériáját?
Ezzel kelek és fekszem!
Bele szoktam pillantani, ha időm engedi
Rá-ránézek, de nem foglalkoztat különösebben
Nem nézem
Nem nézem és ellenzem is, népbutításnak tartom!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását