2024. május 5. - Györgyi

200 ezret csaltak ki telefonon

Kétszázezer forintot csalt ki egy ismeretlen férfi telefonon egy alsózsolcai nőtől, az ügyben a miskolci rendőrkapitányság csalás miatt folytat eljárást.
2009. szeptember 29. kedd 13:22 - HírExtra
Dobi Tamás, a Borsod megyei rendőr-főkapitányság helyettes szóvivője elmondta: az "ismeretlen férfihang" mesés nyeremény ígéretével csalt ki kétszázezer forintot a 43 éves nőtől.

"A nőt a mobiltelefonján hívta egy megnyerő hangú, választékosan beszélő, magát dr. Sz. Z.-ként bemutató férfi". Közölte, hogy egy telefonos társaság sorsolásán nyert a nő 9 millió 200 ezer forintot. Ahhoz azonban, hogy a pénzt megkaphassa, fél órán belül be kell fizetnie - regisztrációs díjként - 200 ezer forintot egy általa megadott számlaszámra. A nő hitt a férfinak, aki szinte ötpercenként hívogatta őt, hogy érdeklődjön arról, éppen hol tart a tranzakcióban - tette hozzá a helyettes szóvivő.

A férfi azt ígérte a nőnek, hogy a regisztrációs díjat visszakapja a nyeremény aznap esti kiszállításakor. Sőt egy közjegyzőtől kap majd egy PIN-kódot is, amelynek segítségével - mintegy ellenőrzésként - visszahallgathatja a beszélgetésüket, de erre nem lesz szükség, hiszen este hét órára már a birtokában lesz a több mint 9 millió forint.

Dobi Tamás felhívta a figyelmet arra, hogy az ilyen és hasonló esetek elkerülhetőek, ha az emberek kellő óvatossággal kezelik a nagy pénznyereményeket ígérő ajánlatokat.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie »
Hozzászólás:

Timi
2009. szeptember 29. 18:44
Még nem is lehet azt mondani, hogy idős a nő. Lehet, úgy volt vele, hogy meghallotta az összeget és nem tudott gondolkodni. Sokan szeretnének könnyen pénzt szerezni, ezt használják ki a csalók sajnos.
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását