2024. április 26. - Ervin

Diszkóbalesettel rettent el a rendőrség

Premiervetítésen mutatták be Szolnokon azt az oktatófilmet, melyet egy tavaly őszi tragikus baleset nyomán készített a városi rendőrkapitányság baleset-megelőzési bizottsága és a megyeszékhely önkormányzata.
2009. szeptember 24. csütörtök 06:34 - HírExtra
Az „Akarod látni a valóságot?” című film premiervetítésére meghívást kaptak a megyeszékhely középiskolás diákjai és tanárai, valamint a produkció elkészítésében részt vevő segítők is – közölte az MTI-vel szerdán a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője.

Szabó Zita elmondta, a vetítés után Matúz János, a film forgatókönyvírója és rendezője, majd Skultéty József társrendező és vágó beszélt tapasztalatairól, érzéseiről az alkotás készítése kapcsán. Végül az egyik szereplő, Dobozi Péter, a szolnoki Verseghy Ferenc Gimnázium diákja szólt a megjelent fiatalokhoz.

A százados tájékoztatása szerint a Szolnoki Rendőrkapitányság Baleset-megelőzési Bizottsága és a helyi önkormányzat együttműködése nyomán idén nyáron forgatott oktatófilm elsődleges célja, hogy felhívja az érintett korosztály figyelmét az úgynevezett „diszkóbalesetekre”, valamint a felelősségteljes viselkedést igénylő közlekedésre.

A mű alapgondolata még 2008-ban született, amikor november egyik hétvégéjén Szolnokon a Széchenyi lakótelepen késő éjszaka két fiatal halálát követelő tragikus közlekedési baleset történt. A kezdeményezésnek szép számmal akadtak segítői, akik önzetlen munkájukat és szabadidejüket áldozták fel, hogy megszülethessen ez a megrázó és egyben elgondolkodtató film.

Egy képzeletbeli baleset történetét meséli el a produkció, melynek ötletgazdái a DVD-t Jász-Nagykun-Szolnok megye összes középiskolájának eljuttatják – tette hozzá a rendőrségi sajtószóvivő.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását