2024. április 29. - Péter

Hatalmas mázlival úszta meg a hat éves fiúcska

Csodával határos módon úszta meg a halált egy mindössze hat esztendős dunaújvárosi kisfiú. A kölyök két emelet magasságból zuhant le, mégis szinte karcolások nélkül vitték kórházba.
2009. szeptember 21. hétfő 08:59 - HírExtra
Csupán egy bevásárlásnyi időre hagyta magára édesanyja azt a hat esztendős dunaújvárosi csemetét és négy éves öccsét, akinek ennyi idő is elegendő volt ahhoz, hogy oltári zűrbe keverje magát. K. Bence valószínűleg a családi panellakás erkélyéről szeretett volna utána nézni távozó anyjának, ám egy eddig tisztázatlan szerencsétlen mozdulatnak köszönhetően a földön kötött ki.

A kicsi – aki vélhetően úgy esett le a balkonról, hogy felállt az erkélyen lévő autókerékre, és megbillent – azonban csodával határos módon néhány apró karcolással megúszta a zuhanást. A helyszínre érkező nyomozók szerint életét annak köszönheti, hogy az esését felfogta egy széles párkány, amelyen aztán tovább gurult, majd így kötött ki az utcai puha, füves területen.

Az eset annyira hirtelen történt, hogy a házban lakók közül is alig tűnt fel valakinek. „Szirénázásra néztem ki” – mesélte utólag egy házban lakó férfi. „Két hölgy vigyázott, hogy a földön fekvő gyerek ne mozduljon, amíg a mentők megérkeznek. Ijedt volt, de nagyobb baja nem esett” – emlékezett vissza a riadalomra a szemtanú, akinek szavait a dunaújvárosi kórház orvosa is megerősítette:

„Törést, zúzódást, komoly sérülést nem észleltünk, ezért nem a sürgősségi, hanem a gyerekosztályon tartjuk megfigyelésen. A kisfiú állítja: semmire nem emlékszik. Ugyanakkor azt mondja, jól van, csak kisebb fájdalmat érez” – tájékoztatott dr. Koós Krisztina.

Az gyermekek édesanyja azonban várhatóan nem fogja ilyen könnyen megúszni: mint megtudtuk, a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság vizsgálatot indít az ügyben.

„Kiskorú veszélyeztetése miatt indítottunk eljárást” – mondta a Borsnak R. Szabó Ágnes. A bulvárlap úgy értesült, ha bebizonyosodik, hogy az anya felelőtlensége okozta a szerencsésen végződött balesetet, akár letöltendő szabadságvesztés is várhat rá.

„Az ilyen bűncselekmény elkövetője ellen ötévnyi szabadságvesztést is kiróhat a bíróság” – informált Vida Sándor ügyvéd.
Forrás: Bors/HirExtra
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sztárhírek témában
Ön követi a Való Világ hatodik szériáját?
Ezzel kelek és fekszem!
Bele szoktam pillantani, ha időm engedi
Rá-ránézek, de nem foglalkoztat különösebben
Nem nézem
Nem nézem és ellenzem is, népbutításnak tartom!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását