2024. május 3. - Tímea, Irma

Katona a vietnámi elnökkel találkozott

Katona Béla, az Országgyűlés elnöke péntek délután fogadta a Nguyen Tan Dung vietnami miniszterelnök által vezetett delegációt.
2009. szeptember 18. péntek 17:45 - HírExtra
A találkozón méltatták a két ország közötti hagyományosan jó gazdasági, politikai és kulturális együttműködést, kitérve arra is, hogy a két ország jövőre ünnepeli a diplomáciai kapcsolatfelvétel hatvanadik évfordulóját - olvasható a közleményben.

Katona Béla kiemelte, hogy a nagy távolság ellenére is élénk a magyar-vietnami parlamenti kapcsolattartás. Főként alelnöki, illetve bizottsági szintű találkozókra került sor az elmúlt években. A két parlamenti elnök által tavaly aláírt parlamenti együttműködési megállapodás újabb lehetőségeket teremt a tapasztalatcserére.

Nguyen Tan Dung és Katona Béla egyetértett abban, hogy a gazdaság és a kultúra területein történő együttműködés még hatékonyabbá tehető, a vietnami delegáció látogatásának éppen ez a célja. Mindkét elnök hangsúlyozta: a két ország kapcsolataiban fontos szerepet töltenek be a hazánkban tanuló vietnami diákok, akik nemcsak hazájuk gyarapításáért, hanem a két ország közötti szoros kapcsolat kialakításáért is sokat tesznek - áll a közleményben.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását