2024. május 6. - Ivett, Frida

Unokájával fajtalankodott, tíz évet kapott

Tíz év börtönbüntetéssel sújtotta csütörtökön a Szegedi Ítélőtábla azt a mezőgyáni férfit, aki többször is fajtalankodott tizenegy esztendős lányunokájával.
2009. szeptember 17. csütörtök 11:33 - HírExtra
Az ítélet szerint a korábban már több mint egy tucatszor büntetett, szakképzettséggel nem rendelkező, nyugdíjas, élettársi kapcsolatban élő 59 éves vádlott 2008 februárja óta lányunokáját ruhaneműkkel, édességekkel halmozta el azért, hogy a gyereket magához édesgesse. Számos alkalommal rávette a kislányt, hogy - a szülők engedélyével - az éjszakát, a hétvégét nála töltse mezőgyáni házában, s többször is elment a kislányért az iskolába.

A vádlott tíz alkalommal fajtalankodott a kislánnyal. A férfi viselkedése környezetében és rokonai körében is szóbeszéd tárgya lett. A hírek a kislány édesanyjához is eljutottak, akinek végül a kislány tavaly májusban elmondta a vele történteket. Az édesanya még aznap bejelentést tett a sarkadi rendőrkapitányságon.

A vádlott - akit folytatólagosan elkövetett erőszakos közösülés bűntettében mondott ki bűnösnek a táblabíróság - a tett elkövetését az egész eljárás alatt tagadta.

Az ítélőtábla Komlóssy Éva vezette büntetőtanácsa döntésével a vádlott súlyos betegsége miatt enyhítette az első fokon eljáró Békés Megyei Bíróság tizenkét év fegyházbüntetést kiszabó ítéletét.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását