2024. május 20. - Bernát, Felícia

Páva szerint nagy a baj a vagyonkezelőnél

Azonnali válságkezelésre és a biztonságos működés megteremtésére van szükség a Pécs vagyonát kezelő Pécs Holding Zrt.-nél Páva Zsolt, a baranyai megyeszékhely polgármestere szerint.
2009. szeptember 7. hétfő 15:41 - HírExtra
"A vállalat gyakorlatilag működésképtelen a jelenlegi formájában, forráshiány miatt év végére a napi működése is veszélybe kerülhet" - összegezte a fideszes politikus a napokban elkészült, mintegy 80 oldalas szakértői jelentés megállapításait. Hozzátette: a vagyonkezelő több százmillió forint adósságot halmozott fel, ugyanakkor nem felelt meg az önkormányzat vele szemben támasztott elvárásainak.

"Azért, hogy a holding ne szoruljon az önkormányzat folyamatos támogatására, haladéktalanul pótolni szükséges az elmúlt évek hiányosságait. Ennek része a párhuzamosságok megszüntetése, az igazgatóság, a felügyelőbizottság átszervezése, valamint egy olyan vezetői struktúra kialakítása, amely eredményesen képes kezelni a válsághelyzetet" - közölte.

Páva Zsolt kitért rá: szükséges annak felülvizsgálata is, mely városi cégeknek célszerű, s melyeknek nem a holding ernyője alá tartozniuk. A polgármester az utóbbira példaként hozta fel a Pécsi Harmadik Színházat, amely megítélése szerint kulturális intézményként más üzemeltetést kíván, mint egy vízmű.

A politikus a rossz működés miatti felelősség kérdését firtató újságírói kérdésekre azt válaszolta, hogy a holding létrehozása jelenlegi formájában eleve elhibázott lépés volt.

"Mindezért nem felelős Varga Péter volt vezérigazgató, aki lehetőségei szerint megpróbált felelősen gazdálkodni. Neki a Pécsi Közlekedési Zrt. buszparkjának értékesítésével összefüggésben kellett távoznia" - jegyezte meg Páva Zsolt. Hozzátette: a pécsi közgyűlés a holding hatékonyságát növelő döntések meghozatala mellett csütörtökön várhatóan megválasztja Varga Péter utódját, akinek helyére 19-en pályáznak.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását