2024. március 28. - Gedeon, Johanna

Edelény csak helyi ügy lenne?

Helyi ügynek tekinti a Fidesz a Molnár Oszkár, a párt országgyűlési képviselője, Edelény polgármestere által elmondottakból kirobbant vitát - közölte Havasi Bertalan, a Fidesz sajtófőnöke pénteken az MTI-vel.
2009. szeptember 4. péntek 18:10 - HírExtra
Edelény polgármestere az RTL Klub által csütörtök este nyilvánosságra hozott felvétel szerint az önkormányzat júniusi testületi ülésén azt mondta: "a cigányok által többségében lakott településeken, például Lakon, például Szendrőládon a terhesség ideje alatt szándékosan olyan gyógyszereket szednek, hogy bolond gyerek szülessen, hogy dupla családi pótlékot tudjanak lehívni", majd hozzátette: "utánajártam és igaz: gumikalapáccsal veri a terhes nő a hasát azért, hogy nyomorék gyereket szüljön".

Teleki László, az MSZP országgyűlési képviselője, romaügyekért felelős miniszterelnöki megbízott az MTI-nek pénteken úgy fogalmazott: "az általánosító, a cigányság ellen uszító, a kirekesztést elősegítő nyilatkozata miatt minimum bocsánatkérésre szólítom fel Molnár Oszkárt és, ha demokratának tartja magát, vonja le a megfelelő következtetéseket".

Káló Norbert, az Edelényhez közeli Szendrőlád önkormányzati képviselője, a Cigány Kisebbségi Önkormányzat elnökhelyettese az MTI-nek pénteken azt mondta: jövő hétfőn a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei város és térsége roma szervezetei demonstrációt tartanak Edelényben Molnár Oszkár lemondását követelve.

Molnár Oszkár csütörtökön újságírói kérdésre kijelentette: vállalja nyilatkozatát és nem mond le.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását