2024. május 2. - Zsigmond

Barack Obama illegálisan lett elnök?

A Globe magazin hamisnak véli Barack Obama amerikai elnök születési anyakönyvét, és ekképp megkérdőjelezi, hogy Obama Honolulu-ban született. Ez viszont akár elnöki posztját is veszélyeztetheti.
2009. augusztus 31. hétfő 17:02 - HírExtra
Szakértők és újságírók ízekre szedték azt a rövidített, Obama nevére kiállított születési anyakönyvi kivonatot, amit a Fehér Ház töltött fel honlapjára, igazolva azt, hogy az elnök gyakorlatilag amerikai földön, vagyis Honoluluban született, így elnöki státusza is legális. Csakhogy ezt most több újságíró és szakértő is darabokra szedte, és azt állították, hogy egy gyenge minőségű hamisítvány a dokumentum.

Kiemelten kezelik azt, hogy az állítások szerint olyan pecsétet, ami a kivonaton található, nem használnak Hawaiin. Egyesek szerint az egész dokumentum Patricia DeCosta nevű, 1930-ban született hölgy anyakönyvi kivonata, csak az adatokat cserélték ki. Az biztos, hogy Obama nem siet cáfolni a vádakat, és az is, hogy kampánystábja már két kórházat is megjelölt születési helyként. Veszélyben van Amerika jövője?
Forrás: Bors/HirExtra
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását