2024. április 29. - Péter

Vége a gazdák tiltakozásának

Tiltakozó megmozdulásaik beszüntetése mellett döntöttek a horvát gazdák, miután megállapodás született arról, hogy Jadranka Kosor kormányfő fogadja a képviselőiket.
2009. augusztus 27. csütörtök 17:23 - HírExtra
A HRT honlapján megjelent beszámoló szerint úgy tudni, hogy a találkozót egy hét múlva tartják meg. A magasabb búzafelvásárlási árakat követelő gazdák egy része csütörtökön traktorokkal az ország keleti részében Bosznia és Hercegovina, Szerbia és Magyarország felé vezető határátkelők felé indult, de a nagy erőkkel kivonuló rendőrség megakadályozta, hogy eljussanak az átkelőkig.

Horvátországi mezőgazdasági gazdálkodók traktorokkal az udvari átkelőhely horvát oldalán demonstráltak csütörtök délután - tájékoztatta az MTI-t az átkelőhely kirendeltségvezetője korábban. Gelányi Zoltán korábban azt mondta: hivatalos tájékoztatást nem kaptak az útlezárásról, ennek ellenére csütörtök reggel a horvát féltől úgy értesültek, a gazdák demonstrációra készülnek Udvar és Dubosevica között. A horvát gazdák 10 órától gyülekeztek Pélmonostornál és 13 órakor értek a magyar határhoz.

A horvát rendőrség az átkelő előtt 50 méterre a főút mellett állította félre a tüntető gazdákat. Hozzátette: a rendőri felvezetéssel, körülbelül húsz traktorral érkező horvát gazdák konvoja mellett a 15 óráig tartó demonstráció alatt végig akadálytalanul el tudtak haladni a személyautók. Fennakadás egyik magyar-horvát átkelőnél sem volt.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását