2024. május 20. - Bernát, Felícia

Két év a tanárverő diákoknak

Két évre ítélte az ukrán bíróság azt a két diákot, akik idén márciusban óra közben véresre verték a tanárukat Donyeck megye egyik iskolájában.
2009. augusztus 25. kedd 17:16 - HírExtra
A verekedést kezdeményező felsőtagozatos iskolást a taláros testület garázdaság címén két év letöltendő szabadságvesztésre ítélte, míg a tanárverés másik résztvevőjére kiszabott kétéves börtönbüntetést egy év próbaidőre felfüggesztette. Egy harmadik diákot a bíróság felmentett, mert tevőlegesen nem vett részt a konfliktusban, csak oldalról nézte a történteket – írta kedden online kiadásában a Komszomolszkaja Pravda című napilap ukrajnai változata.

Az országos botrányt kavart tanárverés Konsztantyinovka városban történt, ahol a magukból kivetkőzött, most elítélt 11. osztályos diákok úgy megverték az őket rendre intő tanárukat, hogy az huzamos kórházi kezelésre szorult. Olaj volt a tűzre, hogy a helyi fő tanügyi illetékes – a tanárt téve felelőssé – el akarta tussolni az esetet. A közfelháborodás nyomán a hivatalnokot végül leváltották a tisztségéből, az ügyben érintett iskola igazgatójával együtt.
A megvert zenetanár, Szergej Cibulnik elégedett az ítélettel; mint a sajtónak elmondta, teljesen megbízik az ukrán igazságszolgáltatásban.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie »
Hozzászólás:

p-Aga
2009. szeptember 3. 09:43
A FRANCBA!!! Már azt hittem, magyarországi a hír.
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását