2024. május 4. - Mónika, Flórián

A rendőrök ma is megtalálták a gárdistákat

Több száz rohamrendőr hatolt be Szentendre külterületén arra a magánterületre, ahol a Magyar Gárda egyenruháját viselő mintegy félezer ember tett esküt szombat délelőtt.
2009. augusztus 22. szombat 14:39 - HírExtra
A Skanzen közelében egy kerítéssel körbezárt magánterületen mintegy félezer, fehér inget, fekete nadrágot és mellényt, a bíróság által jogerősen feloszlatott Magyar Gárda egyenruháját viselő ember sorakozott fel alakzatban, árpádsávos és jobbikos zászlót lobogtatva, és esküt tett az előre meghirdetett időponttal öt órával hamarabb.

A területet a rendőrök már a rendezvény előtt körbevették, városba vezető utakat ellenőrizték, az avatás helyszínre vezető Sztaravodai utcát pedig lezárták a forgalom elől. A rendőrök több tucatnyi mikrobusszal, járőrautóval és csapatszállító teherautóval vonultak fel. A gárdisták közel húsz autóbusszal érkeztek, és a területet körbefogva parkoltak le.

Amikor a gárdisták esküt tettek, a rohamrendőrök behatoltak a területre, és egyenkénti igazoltatásba kezdetek. A gárdisták kiabálással fogadták az intézkedést, "mocskos zsidók!", "hazaárulók!" - kiabálták, de ellenállás nem tanúsítottak. A gárdisták jó része árpádsávos kendőkkel és gázálarcokkal takarta el az arcát.

Néhány, magát "új magyar gárdistának" nevező egyenruhás arról tájékoztatta az MTI tudósítóját, hogy létrehozták a gárda rendőri egységét, a "Gárda Csendőrséget".

A bíróság által jogerősen feloszlatott, majd a tagok állítása szerint újjáalakult Magyar Gárda azért tartotta rendezvényét Szentendrén, egy magánterületen, mert a fővárosi Hősök terére tervezett rendezvényüket a Budapesti Rendőr-főkapitányság betiltotta, a döntést a bíróság is helyben hagyta.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie »
Hozzászólás:

pandur58
2009. augusztus 22. 17:44
Mondja meg már valaki,mi a kórságnak van a M gárda?
Mit tud tenni olyat ami előrébb viszi az ország dolgait.Mert szerintem lószart sem! Akkor meg mit erőlködnek.Gárda rendőrség meg csendőrség,kész röhej.Bohockodnak mint a pisis gyerekek.Ha már gárdát akarunk,hát a következőt támogatnám.
Mondjuk Magyar nemzeti gárda lenne.Leszerelt katonákból,illetve 18 éven felüli fiúk-lányok lennének a tagjai.Honvédelmi alap kiképzést kapnának,álami támogatásból és tagdíjból tartaná magát fenn.Hasonló lenne mint régen a ifju gárda.
Nehogy félre értsenek ,mondom "hasonló".Minden szélsőségektől mentes hazafiasságra nevelnék,és készítenék fel a haza megvédésére.Tehát majdnem olyan erős testület lenne mint az USA nemzeti gárdája.Vannak olyan országok ahol a nemzeti gárda tagjai a személyi fegyverüket othon tartják.Most gondoljuk el milenne ha ez a mostani gárda tagjai hasonló lenne az említettekhez? Meg mondom POLGÁRHÁBORÚ!!!! nos ezért nem látom semmi értelmét ennek a Magyar bandának.Ne is engedjék öket hogy kibontakozzanak,mert akkor elöbb utóbb nagy baj lessz az biztos! Hát én így látom ezt a
gárda témát.
p-Aga
2009. augusztus 22. 17:01
Szolgálnak és védenek... LOL
kumper
2009. augusztus 22. 16:01
Felháborító amit a rendőrség csinál! Nem baj, amíg ők ott vannak, addig a cigányság szabadon rabolhat. ÉLJEN a JOBBIK! Már az utolsókat rúgja a hatalom, minden rendőrségi megmozduláson látszik pánikban vannak. Ez a demokrácia álcájával fenntartott Diktatúra. Vajon ki mozgassa a szálakat?
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását