2024. május 20. - Bernát, Felícia

Válság idején kelendőbb az utasbiztosítás

Bár a gazdasági válság hatására kevesebben utaznak külföldre, a Netrisk.hu biztosítási portál tapasztalatai szerint a magyar turisták közül többen vesznek biztosítást, mint korábban.
2009. augusztus 17. hétfő 09:51 - HírExtra
A társaság közleménye szerint a portálon az idén nyáron júniusban és júliusban több mint 40 százalékkal nőtt az utasbiztosítások kötésszáma a tavalyihoz képest. A cég statisztikája alapján a külföldi utazások átlagos időtartama gyakorlatilag változatlan, tíz nap. Drasztikusan nőtt ugyanakkor a nagyobb biztosítási fedezetet, kiemelt szolgáltatást nyújtó termékek népszerűsége: míg az exkluzív kategóriába sorolt biztosítások tavaly az értékesített kötvények mindössze 26 százalékát adták, az idén június-júliusban ez az arány 40 százalékra ugrott.

Az utazók mintegy 29 százalékos arányban választották az átlagos fedezetet kínáló termékeket, miközben a minimális, illetve alapszintű szolgáltatási szintnek megfelelő kötvények aránya a múlt évi 43 százalékról 30 százalékra esett vissza.

A Netrisk felmérése szerint az ügyfelek utasbiztosításra átlagosan napi 887 forintot költenek, s a legtöbben bankkártyával egyenlítik ki a díjat. A bankkártyás fizetések aránya a múlt évi 72 százalékról 77 százalékra emelkedett. Az utasbiztosítások 20 százalékáért inkább átutalással fizetnek, miközben a postai utánvét aránya ma már elenyésző: a tavaly júliusi 5,6 százalékkal szemben ez év júliusában már csupán az ügyfelek 2 százaléka választotta ezt a fizetési módot.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását