2024. május 17. - Paszkál

A szenátor nagy sikere

Jim Webb amerikai szenátornak megengedték a mianmari (burmai) junta vezetői, hogy szombaton találkozzon az ellenzék házi őrizetben tartott vezéralakjával, Aung Szan Szú Kjivel.
2009. augusztus 16. vasárnap 07:25 - HírExtra
A Nobel-békedíjas politikust a lakásáról elvitték a kormány vendégházába, ahol mintegy 40 percet tárgyalhatott az amerikai látogatóval. Ban Ki Mun ENSZ-főtitkár nem kapott ilyen engedélyt, amikor júliusban Mianmarban járt. Webb találkozott a junta elnökével, Than Sve tábornokkal is, aki most érte el először, hogy magas rangú amerikai politikus szóba álljon vele. A demokrata párti Webb a szenátus külügyi bizottságának a tagja, a kelet-ázsiai és csendes-óceni ügyek albizottságának az elnöke.

Otthon meg is bírálták, mondván, hogy a tárgyalással legitimál egy brutális rezsimet, az Obama-kormányzat azonban áldását adta a találkozóra. A szenátor kieszközölte, hogy a hatóságok szabadon engedjék azt az amerikait, akit börtönbüntetésre és kényszermunkára ítéltek, mert a biztonsági ellenőrzést kijátszva felkereste otthonában Aung Szan Szú Kjit. Ő ugyanezért a látogatásért újabb 18 havi házi őrizetet kapott.

John Yettaw-t vasárnap kiutasítják az országból, és egy katonai repülőgépen, az amerikai politikussal együtt utazik Bangkokba - jelentette be a szenátor washingtoni irodája.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását