2024. június 1. - Tünde

Mégsem gratulált az ENSZ az iráni elnöknek

Egy nappal a hivatalos bejelentés után, szerdán cáfolták az ENSZ-központban, hogy a világszervezet főtitkára üdvözölte volna Mahmúd Ahmadinezsád iráni elnököt a vitatott újjáválasztása alkalmával.
2009. augusztus 12. szerda 21:52 - HírExtra
Kedden Marie Okabe ENSZ-szóvivő még igennel válaszolt arra a kérdésre, hogy küldtek-e gratuláló üzenetet, de szerdán, amikor a tudósítók a részletek felől érdeklődtek, azt mondta, hogy "nem pontos úgy utalni rá, mint üdvözlő levélre". Az ENSZ nem fogja közzétenni a levél tartalmát - tette hozzá. A szóvivő szerint arról volt szó, hogy Ban Ki Mun főtitkár "a beiktatási ünnepség adta alkalmat megragadva reményét fejezte ki: az ENSZ és Irán szorosan együtt fog működni a regionális és globális ügyekben".

Az iráni ENSZ-misszió nem kommentálta a hírt.

A főtitkár rutinszerűen gratulál a megválasztott vezetőknek, de illetékesek azt állítják, hogy ez nem jelenti a részéről a megerősítésüket vagy a választási eljárás elismerését. Az ENSZ Biztonsági Tanácsa már három alkalommal hozott büntető szankciókat Irán ellen az urándúsítási programja miatt.

Mahmúd Ahmadinezsád várhatóan a jövő hónapban részt vesz New Yorkban az ENSZ-közgyűlésen.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását