2024. május 17. - Paszkál

Emlékezés a roma holokausztra

Minden magyar ember erkölcsi kötelessége az emlékezés az áldozatokra, mert a náci fajüldözés borzalmai örökre az emlékezetünkbe vésték, hová vezet a kirekesztés, a kitaszítás, a másik ember el nem fogadása.
2009. július 31. péntek 13:05 - HírExtra
1944. augusztus 2-áról 3-ára virradóra az auschwitz-birkenaui koncentrációs táborban több mint 3 ezer cigány férfit, nőt és gyermeket mészároltak le.

A második világháborús történések "arra ösztönöznek minden magyar demokratát, hogy a rasszizmus formájában megjelenő gonosz ellen minden időben küzdjön és fellépjen" - írta az MTI-hez eljuttatott közleményében az SZDSZ ifjúsági szervezete.

Mint emlékeztettek, a náci fajüldözés a magyarországi romák mintegy harmadát érintetett közvetlenül, a magyar roma áldozatok száma több ezerre tehető, Európa-szerte pedig csaknem félmillió romát gyilkoltak meg.

Az SZDSZ Új Generációja is képviselteti magát a Roma Polgárjogi Alapítvány, a Phralipe, a Roma Parlament és a Méltóságot Mindenkinek Mozgalom vasárnap esti közös gyertyagyújtásán a roma holokauszt áldozatainak emlékére, a IX. kerületi Nehru parkban - olvasható a közleményben.

Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie »
Hozzászólás:

PEPITA
2009. július 31. 15:22
Mért volt ilyen??
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását