2024. május 20. - Bernát, Felícia

Az MSZP bekérdezett

Az MSZP Zala megyei szervezete arra szólította fel Nagykanizsa polgármesterét, tárja a nyilvánosság elé, milyen gazdasági visszaélésekről van tudomása a városban - közölte csütörtöki sajtótájékoztatóján a párt zalai elnöke.
2009. július 30. csütörtök 22:42 - HírExtra
Baracskai József emlékeztetett arra, hogy a korábban a Fidesz által támogatott Marton István - azt követően, hogy a Fidesz lemondásra szólította fel -, közölte: nem dobja a kassza kulcsát a keselyűk közé. Ezért arra szólította fel, hogy ha olyan ügyről van tudomása, amelynek ez a kijelentés az alapját adta, akkor azt kötelessége nyilvánosságra hozni a város és az ország érdekében is.

Hozzátette: bíznak abban, hogy a polgármesternek lesz elég bátorsága ehhez.
Fodor Csaba önkormányzati képviselő az MSZP megyei alelnökeként felidézte, hogy a polgármester és fideszes alpolgármestere között olyannyira megromlott a kapcsolat, hogy az már személyes gyűlölködéssé fajult. "Gyanítjuk - miután erre tett célzást a polgármester -, hogy emögött gazdasági érdekek húzódnak meg" - fogalmazott.

Kifejtette, hogy Nagykanizsán a közgyűlés tagjainak és a városlakóknak lehetnek sejtései, hogy milyen szabályellenes, "de legalábbis elég furcsa szerződések köttettek a vízmű és az alpolgármester rokonsága között", és milyen baráti szálakra utalhatott a polgármester egy-két szerződés kapcsán. Nagy valószínűséggel a Fidesz helyi szervezete azért vonhatta meg a polgármestertől a bizalmát, "mert valószínűleg méhkasba nyúlhatott bele" - fejtette ki Fodor Csaba.

Az MTI kérdésére válaszolva elmondta: szerinte összefüggés van a polgármester ügye és aközött, hogy őt és több környékbeli település polgármesterét telefonon megfenyegették az elmúlt napokban. Az ismeretlen telefonáló azt akarta elérni, ne támogassák a nagykanizsai polgármestert abban a szándékában, hogy eltávolítsák a helyéről a helyi vízmű vezetőjét.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását