2024. május 18. - Erik, Alexandra

Lángokban áll Dél-Európa

Az olasz tűzoltók tizenhét helyen küzdöttek erdőtűzzel szombaton, főleg az ország déli részén. Közben több helyen folyik nyomozás annak kiderítésére, hogy gyújtogatás történt-e.
2009. július 25. szombat 20:02 - HírExtra
Spanyolországban szombaton már csak két jelentősebb erdőtűz tombolt, hetet sikerült megfékezni. Olaszországban reggel még csak nyolc aktív tűzről érkezett jelentés, délutánra a számuk 17-re nőtt, főleg Szardínián, Szicílián és Calabriában, de Pugliában és Campaniában is pusztítanak a lángok. A polgári védelem szerint Szardínián csökken a hőmérséklet, a szél azonban nem gyengül. A szigeten szerdán két ember - egy-egy állatait védő pásztor és gazda - meghalt a lángokban.

Lakott terület még nincs veszélyben. Körülbelül 1500 tűzoltó és önkéntes dolgozik az említett tartományokban, 8 Canadair repülőgép és 11 helikopter segíti őket - közölte a polgári védelem. Vizsgálják, hogy az egyik legnagyobb tüzet, amely csütörtökön pusztított Szardínián, nem gyújtogatás okozta-e.

Tavaly nyáron négy ember halt meg erdőtűzben Olaszországban, tavalyelőtt pedig 12.

Spanyolországban az Aragónia tartománybeli Aliaga ókori város környékén pusztít két tűz - közölte egy kormányzati tisztségviselő.

A héten hat ember lett áldozata erdőtűznek az országban, és legalább 15 ezer hektárnyi erdő, illetve termés égett le. Több ezer tűzoltó és önkéntes dolgozik, 30 légi jármű segíti őket. A maximális hőmérséklet 44 Celsius-fok volt, és nagyon sok helyen van 40 fok közelében. A következő napokban várhatóan enyhül a hőség.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását