2024. május 17. - Paszkál

Kánikula: vízközpont a fővárosban

Vízosztó központot üzemeltet a Deák téren a Fővárosi Vízművek - közölte a társaság szóvivője az MTI-vel csütörtökön.
2009. július 23. csütörtök 13:15 - HírExtra
A vízosztó központból gombnyomásra hidegvizet tölthetnek a szomjazók - mondta Lévai Zsuzsanna.

A központ óránként 1500 félliteres ivóvizes zacskót is képes előállítani, amit a BKV járművei visznek a Moszkva térre, a Nyugati pályaudvarhoz, a Blaha Lujza térre, az Örs Vezér térre és délután a Budakeszi útra, ahol felújítási munkálatok miatt dugókra lehet számítani - tette hozzá.

A fővárosban a vízfogyasztás eddig idén az előző héten volt a legmagasabb, 613 ezer köbméter, szemben az átlagos félmillióval. De még ez is messze alatta marad annak a fogyasztásnak, aminél már felmerülhet a korlátozás lehetősége - mondta a szóvivő.
A lakossági vízfogyasztás korlátozására egyébként az elmúlt két évtizedben nem volt szükség - jegyezte meg Lévai Zsuzsanna.

Vélhetően egyre tudatosabb a lakosság vízfogyasztása. Az ivóvíz-készletek végességéről szóló hírek nem maradtak hatástalanok, egyre többen vannak, akik takarékos vízfelhasználású berendezéseket vásárolnak a háztartásokba, és már nem szokás a csapból folyó hideg víz alatt hűteni a sört vagy a dinnyét, ahogy az a 80-as években volt - mondta a vízművek szóvivője.

A mostani nagy kánikulában legalább 2-3 liter folyadékot kell fogyasztani, aki a szabadban van annak még többet. A csapvíz pedig tiszta, egészséges, legfeljebb 12 órát állt a vezetékekben, és az ára mindössze 22 fillér literenként. A gyerekek szívesen isszák a csapvizet, amíg le nem szoktatják őket róla - jegyezte meg Lévai Zsuzsanna.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását