2024. május 6. - Ivett, Frida

Sokkoló! 12 kilós volt a kioperált tumor

Az eset még a tapasztalt főorvost is megdöbbentette: egy 53 éves ravensburgi betegből ugyanis egy 12 kilós tumort kellett eltávolítani.
2009. július 20. hétfő 21:12 - HírExtra
Normális esetben a legnagyobb daganatok is csak a két, két és fél kilós súlyt érik le - mondta a sebészi pályán 26 éve dolgozó Jehlre professzor. Ez a hatalmas méretű daganat évek alatt lassan fejlődött ki - vélekedett. A duzzanatot - amely a beteg teljes hasüregét kitöltötte - kívülről nem lehetett észrevenni.

A betegnek csökkent az étvágya, kicsit le is fogyott, súlyából azonban a tumor mérete okán nem veszített jelentősen. A férfi egyedül arra panaszkodott, hogy sportoláskor nem bírja annyira a terhelést, és problémái vannak a hajolással.

Miután elment az orvoshoz, hamar fény derült a bajok okára, az orvosoknak azonban sikerült teljesen eltávolítaniuk a daganatot. A beteg most már teljesen normális életet él, újra dolgozik. Súlya az operáció előtt 67 kilogramm volt, ami a műtét után 55-re csökkent.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Tudomány témában
Ön szerint mi okozta a koronavírust?
Egyszerű véletlen
Az állatok és emberek közt megnövekedett találkozásszám
Kína terjesztette gazdasági előnyökért
Trump áll mögötte
Nem tudom, de nem lehet véletlen
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását