2024. március 28. - Gedeon, Johanna

Eddig bevált a dohányzási tilalom

Eddig többnyire betartják az új dohányzási tilalmat a törökországi vendéglátóhelyeken: a vasárnap életbe lépett szigorítások után csak néhány kihágásról számoltak be a hatóságok.
2009. július 20. hétfő 17:08 - HírExtra
A bárokból, éttermekből és teaházakból sok helyen már eltűntek a hamutartók, a vendégeket pedig plakátok figyelmeztetik a dohányzási tilalomra - olvasható a Radikal és a Star című török újságokban.

A világviszonylatban is erős dohányosnak számító Törökországban vasárnap óta tilos rágyújtani a teaházakban, kávézókban, éttermekben, bárokban és éjszakai szórakozóhelyeken. A tilalmat megszegőkre egyelőre nem vár vaskos büntetés, a
dohányzók 69 török líra (8772 forint) bírságra számíthatnak. Rosszabbul járnak viszont azok a vendéglősök, akik szemet hunynak a dohányzás felett, ők akár 5600 lírás (714 ezer forintos) büntetést is kaphatnak.

A nyilvános helyek közül most már csak a teakertekben és a szabadtéri éttermekben engedélyezett a dohányzás, de ott is csak akkor, ha semmilyen fedél - például sátor vagy napernyő - nem korlátozza a levegőmozgást. Hétfői sajtójelentések szerint az első nagyvárosi ellenőrzések során még akadtak nézeteltérések az ellenőrök és a vendéglátók között arról, hogy milyen körülmények között minősül szabadtérinek egy étterem vagy bár, és így engedélyezett-e bennük a dohányzás.

Az ellenőrök figyelmeztetéseket és pénzbírságot is kiróttak az első napon - írta a Radikal. A lap egy olyan esetről is beszámolt, amikor egy teaház vendége hívta ki a rendőrséget, mert a többi vendég rágyújtott.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását