2024. május 2. - Zsigmond

Közrend Csomagot javasol az MDF

A közbiztonság helyreállítása érdekében az MDF Közrend Csomagra tesz javaslatot, melynek egyik eleme a rendőrség létszámának növelése - mondta Dávid Ibolya, az MDF elnöke pénteken Budapesten sajtótájékoztatón.
2009. július 17. péntek 12:02 - HírExtra
Kiemelte: a szélsőséges gondolatok terjedése leginkább azzal okolható, hogy a kormány és a rendőrség nem tud megnyugtató válaszokat adni a közállapotokra.

Mind a Fidesz-KDNP, mind pedig a szocialisták és az SZDSZ tehetnek arról, hogy ma Magyarországon a közrend ott tart, ahol tart - tette hozzá.

A pártja által javasolt Közrend Csomag egyik legfontosabb elemének a zéró toleranciát nevezte. Úgy fogalmazott: zéró toleranciát kell hirdetni a tulajdon elleni és a közrendet sértő cselekményekkel szemben.

A tulajdon elleni szabálysértések értékhatára most húszezer forint, azonban, mint mondta, így "elvesznek" az ezen érték alatti lopások.

Javasolják, hogy a magántulajdon védelmében nagyobb szabadságot kell adni a tulajdonosnak, a bérlőnek a büntető törvénykönyv keretein belül - jelentette ki.

Dávid Ibolya kiemelte: a javaslatban szerepel a belügyminisztérium helyreállítása, valamint hogy tízezer fővel növelni kell a rendőrség helyi és területi szerveinek végrehajtói állományát.

A Közrend Csomagban szerepel, hogy a megnövelt rendőri állomány hatására körzeti megbízott csoportokat kell létrehozni, és újra kell indítani a kilencvenes években létrehozott rendőrörs-programot - hívta fel a figyelmet.

Mint hangsúlyozta, javasolják azt is, hogy a legveszélyeztetettebb lakossági kör számára segélyhívó rendszert kell kiépíteni, amelyet a szociális igazgatásról és ellátásról szóló törvény is előír a tízezer főnél nagyobb települési önkormányzatok számára.

Végül a csomag utolsó, hetedik eleme szerint a jogkövető állampolgárok védelmére kell a hangsúlyt fektetni a büntető törvénykönyvben, azaz egyensúlyba kell hozni a szabadságjogokat az állampolgári kötelezettségekkel - említette meg a pártelnök.

Dávid Ibolya úgy fogalmazott: nem szabad megvárni, hogy elszaporodjanak a Magyar Gárdához hasonló önbíráskodó szervezetek.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását