2024. május 15. - Zsófia, Szonja

17 árva a rablógyilkosság után

Katonai pontossággal végrehajtott bűncselekményről beszél az amerikai rendőrség annak az esetnek a kapcsán, amelyben küzdősportok művelőinek öltözött feketeruhás elkövetők végeztek egy 17 gyerekes floridai házaspárral, majd tűntek el a család páncélszekrényével.
2009. július 16. csütörtök 19:51 - HírExtra
Az őrizetbe vettek között egy 16 éves tinédzser és egy 47 éves nő is van, a gyanúsítottak gyilkosság vádjával kerülnek bíróság elé - számolt be Escambia megye rendőrsége.

A házaspár 13 árvát fogadott örökbe, többségük sérült, például Down-szindrómás. A meggyilkolt szülők - a 66 éves Byrd Billings és 43 éves felesége, Melanie - célja az volt, hogy biztonságos életet nyújtsanak gyermekeiknek, akik közül a legfiatalabb még kisbaba. A pár legidősebb lánya folytatni akarja szülei munkásságát, és együtt akarja tartani a családot.

David Morgan seriff szerint a rablást alaposan megtervezték, a banda legalább 30 napon át készült a bűntettre. A rablók számára a biztonsági kamerák jelentették a banánhéjat: a Billings házaspár azért kamerázta be a birtokot, hogy könnyebben szemmel tudják tartani gyerekeiket. A kamerák kikapcsolásával megbízott elkövetőnek azonban nem sikerült hatástalanítania a megfigyelőrendszert.

A ballépésnek köszönhetően a rendőrség végignézte a július 9-én történteket. A betörők a ház különböző pontjain hatoltak be, a támadás idején kilenc gyerek volt otthon. Ők sértetlenül megúszták, a szülőkkel azonban golyó végzett. Az egész nem tartott tovább tíz percnél, a banda összesen négy percet töltött a házban, majd egy piros járművel elmenekült - számolt be a seriff.

Az elkövetők nyomára a jármű révén sikerült ráakadni, a tettesek közül az egyik a légierő különleges egységének a tagja volt, egy másik - büntetett előéletű - küzdősportokat tanított. Bűntársaik - akiknek kora 16 és 56 év között mozog - alkalmi munkákból éltek. A nyomozás szerint az elkövetők útjai egy autómosóban keresztezték egymást.
A 47 éves nő az egyik bandatag főbérlője volt. A nő szerepe, csakúgy mint az igen tehetős házaspár széfjének tartalma, egyelőre nem ismert.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását