2024. április 26. - Ervin

Fidesz: A meglepő, hogy egyáltalán kinevezték Tátrait

Nem az a meglepő, hogy menesztették Tátrai Miklóst a Magyar Nemzeti Vagyonkezelőtől, hanem az, hogy egykor kinevezték annak élére - közölte Cser-Palkovics András, a Fidesz helyettes szóvivője.
2009. július 14. kedd 19:35 - HírExtra
Ebben az ügyben is egyértelműen tetten érhető, hogy az MSZP-nek már nincs politikája, kizárólag üzleti érdekei vannak - olvasható Cser-Palkovics András közleményében.

A párt álláspontja szerint nem Tátrai Miklós az egyetlen felelős a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő (MNV) Zrt. "botrányos" ügyeiért, hanem "az őt hatalomba segítő" Veres János volt pénzügyminiszter és Gyurcsány Ferenc volt kormányfő is, de a Fidesz felelősnek tartja Bajnai Gordon miniszterelnököt és Oszkó Péter pénzügyminisztert is, mert eddig a posztján tartották Tátrai Miklóst.

Kérdéses, hogy kit fognak a vagyonkezelő élére kinevezni, mivel "jól látszik, hogy a szocialisták (...) most építik be a kádereiket a lehető legfontosabb helyekre" - írja Cser-Palkovics András.

Tátrai Miklós megbízatását rendkívüli felmondással szüntette meg kedden Oszkó Péter. "A pénzügyminiszter döntését többek között azzal indokolta, hogy az MNV Zrt. törvény szerinti működéséhez szükséges szabályzatok, illetve a működéséről szóló beszámolók rendre késedelmesen, több esetben nem a jogszabályi előírásoknak megfelelő tartalommal készültek el" - áll a Pénzügyminisztérium közleményében.

Az indoklás részét képezte az is, hogy az MNV Zrt. Ellenőrző Bizottságának munkájához szükséges adatokat, információkat késedelmesen, vagy nem megfelelő tartalommal szolgáltatta, illetve az ellenőrzések befejezését is késleltette azzal, hogy jelentéseket csak több hónapos késéssel terjesztette a Nemzeti Vagyongazdálkodási Tanács elé. Ezzel akadályozta azt is, hogy az állami vagyonért felelős miniszter a tulajdonosi ellenőrző testület megállapításairól kellő időben értesüljön.

Az index.hu múlt hét csütörtökön számolt be arról, hogy megszületett a politikai döntés Tátrai Miklós menesztéséről, miután - információk szerint - a kormányfőhöz közeli körök is sürgették menesztését.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását