2024. május 19. - Ivó, Milán

Jogsértő nyomdát lepleztek le

A labdarúgó Bajnokok Ligájában szereplő csapatokról és játékosokról, valamint nemzeti válogatottakról készült fényképlenyomatokat foglaltak le a vámosok egy Eger melletti nyomdában.
2009. július 10. péntek 09:19 - HírExtra
Varga Zoltán, a parancsnokság sajtóreferense elmondta, hogy az üzemben engedély nélkül, illegálisan gyártották évek óta a focisták, csapatok képével ellátott játékokat, kártyákat. Több tízmillió forint kár is érhette a jogtulajdonosokat, köztük az UEFA-t és a FIFA-t. Szerzői jogok megsértése miatt indult nyomozás az ügyben.

A részletek kapcsán közölte: egy ellenőrzésen tűnt fel a vámosoknak, hogy a nyomdában olyan - jogvédett - játékok is vannak, amelyre nincs nyomtatási engedélye az üzemnek. Bár eredetileg mást kellett ellenőrizniük, ezt is vizsgálni kezdték. Ekkor derült ki: az érvényes licencszerződésben szereplő képeken kívül nemzeti válogatottak, bajnokcsapatok, sztárjátékosok fényképével ellátott kártyákat és kirakós játékokat is nyomtattak.

Hozzátette, hogy készültek játékok egyebek mellett a Barcelona, a Manchester United, a Milan és a Chelsea labdarúgóklubok, valamint az UEFA és a FIFA logójával is. Több sztárjátékosról pedig kirakós játékot gyártottak. Az ellenőrzéskor Kaká, Ronaldinho és Drogba fényképével ellátott puzzle játékokat találtak a vámosok a nyomdában. Ezeket, vagyis a szerzői jogvédelem alatt álló termékeket lefoglalták a pénzügyőrök, összesen mintegy 25 ezer darabot.

Varga Zoltán megjegyezte: azt, hogy pontosan mióta és mennyi játékot gyártottak illegálisan a nyomdában, még vizsgálják a vámosok, mint ahogyan azt is, hogy kinek vagy kiknek a megrendelésére készítették azokat.

Az ügyben egyelőre ismeretlen tettes ellen indult nyomozás szerzői jogok megsértésének gyanúja miatt. Az előzetes becslések szerint akár több tízmillió forint kár is érhette a jogtulajdonosokat.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását